نهال گردو

کیفیت مغز و پوست سخت گردو

کیفیت مغز و پوست سخت گردو

محققان بسیاری بیان کردند که کیفیت مغز وابسته به مقدار رطوبت پوسته سخت، ضخامت پوسته

سخت، اندازه میوه و رنگ مغز دارد.

عوامل مهمی که بر روی کیفیت و کمیت مغز تأثیر می گذارند تحت تأثیر عوامل محیطی و ژنتیکی قرار

کیفیت مغز و پوست سخت گردو

کیفیت مغز و پوست سخت گردو

دارند. مغز گردو را می توان به دو دسته درجه بندی نمود:
1. مغزهای سالم (خوراکی) با مغز روشن

2.مغزهای ناسالم (غیر خوراکی)، مغزهایی که چروکیده، آفت زده، کپک زده، فاسد، سیاه یا کثیف هستند.

مغز سیاه مغزی است که تیره تر از کهربایی تیره در جدول استاندارد رنگ باشد. ارقام اصلاح شده دارای

مغز با رنگ روشن با 50 درصد وزن میوه را شامل شود.

کیفیت مغز مهمترین عامل در بازاریابی است. ارقام بازارپسند، میوه های درشت و مغزهای با رنگ روشن دارند. اگر عملکرد مغز گردو بیش از درصد باشد برای اهداف تجاری مناسب می باشد. 

علل چروکیدگی مغز گردو

کیفیت مغز و پوست سخت گردو

کیفیت مغز و پوست سخت گردو

1. خسارت حشرات (شته ها و کنه ها) 
2. خسارت بیماری ها (ریزش برگ در اثر آنتراکنوز) 
3. از دست دادن آب
4. خسارت ناشی از گرما که حساسیت به آن تحت کنترل عوامل ژنتیکی است و برخی ارقام در سایه محصول بیشتری تولید می کنند.
اگر درختان گردو در شرایط یکسان رشد کرده باشند طعم نسبتاً مشابهی دارند. همچنین درختانی تحت

تنش میوه خوش طعم تری تولید می کنند. محتویات روغن، بویژه اسیدهای چرب غیر اشباع توسط عوامل محیطی کنترل می شوند.مقاومت ارقام به کپک مختلف است و برخی ارقام حساس تر هستند.

قسمتی از این موضوع مربوط به خسارت ناشی از گرماست، بطوریکه حتی مقادیر جزئی از گرما نیز میوه

را به کپک حساس تر می کند.
کثیف بودن مغز در اثر صدمات وارده به پوست سخت نظیر، سوراخ شدن یا شکسته شدن ایجاد می شود.
ارقام دیررس معمولاً دارای مغز روشن می باشند که احتمالاً مربوط به زمان رسیدن در هوای خنک تر است.

بیشتر بخوانید:اهداف برنامه به نژادی گردوی ایرانی 

درصد مغز بالا اگرچه از نظر به نژاد گر صفت مهمی به شمار می آید، اما گاهی اوقات نادیده گرفته

می شود زیرا فاکتورهای مهم تر از آن میزان مغز در هکتار یا حتی کیلوگرم مغز سالم در هکتار در نظر

گرفته می شود.

گردوهای پوست نازک معمولا درصد مغز بیشتری درند و درصد مغز آنها حدود 60 درصد است.

پس درصد مغز، به ضخامت پوست چوبی نیز بستگی دارد. هر قدر پوسته ضخیم تر باشد به همان اندازه استحصال مغز نیز مشکل تر است از عواملی که بر روی درصد مغز مؤثر هستند

می توان به اندازه خشک میوه، گوشتی بودن مغز ، خوب پر شدن پوست سخت سبب می شود که درصد مغز افزایش یابد، همچنین باعث پیچ خوردن بیش از حد مغز داخل پوست سخت می شود و باعث سخت

جدا شدن پوست سخت از مغز می شود،بنابراین یک خشک میوه خوب باید محتوای پوست سخت آن خوب

پر شود اما کمی فضا بین مغز و پوست سخت باشد تا در اثر پوست گیری با ماشین خورد نشود. 

و ضخامت پوست سخت اشاره کرد. خوب پر شدن پوست سخت سبب می شود.

پوست گردوی ایرانی متنوع است و شامل پوست نازک، پوست کلفت و پوست سخت همانند گردوی سیاه است.

سختی پوست گردوهای تجاری باید به اندازه کافی مستحکم باشد تا طی عملیات برداشت با ماشین، جدا کردن پوست سبز، بسته بندی و صادرات درصد مغز قابل قبول است.

در بین ارقام خارجی رقم سر و سانلند بیشترین درصد مغز را دارد.و از بین گردوهای کارپاتین رقم هنسن درصد مغز را دارد.

صفت بد دیگری که بیشتر در ارقام پوست نازک وجود دارد، بسته نبودن پوست سخت است که باعث می شود گردو در ههنگام شکستن به دو نیم تقسیم شود. مطلوب ترین خشک میوه برای صادرات آنهایی هستند که دارای پوست روشن و جذاب، تا حدی پوست نازک با مغز روشن باشند.

منبع:برتر گردو

بیشتر بخوانید:

کاشت درخت گردو و سود دهی

بررسی تخصصی نژادی گردو

برای مشاهده مقالات دیگر اینجا کلیک کنید

آدرس:

نهالستان : میاندواب کوی تقی اباد نرسیده به سوگلی تپه روبروی پمپاژ اب شماره ۳
 دفتر : اورمیه میاندواب خ ۱۷شهریور نرسیده به تقاطع شهدا

شماره تماس:09141832393

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *